Märkesförsäkring bara för CUPRA 

Logo CUPRA

Vagnskadeförsäkring för CUPRA

Vagnskadeförsäkring gäller för kaross och plåt- och lackskador, även om du skulle ha råkat orsaka dem själv. Du kan få ersättning genom vagnskadeförsäkring vid exempelvis kollision, dikeskörning eller om du kört på något.

Vagnskadeförsäkring ingår i helförsäkringen

Du kan inte köpa vagnskadeförsäkring enskilt utan den ingår när du köper en helförsäkring.​​ Vagnskadeförsäkring ingår i helförsäkringen och är den del som skiljer en halvförsäkring från en helförsäkring.

Vilka skador kan vagnskade­försäkringen ersätta?

Vagnskadeförsäkringen gäller för skador på bilens kaross. Det kan vara skador på bilen efter en kollision, en singelolycka som dikeskörning eller att du kört på något. Vagnskadeförsäkringen ersätter även skador på bilen som uppstått på grund av annan yttre olyckshändelse, till exempel ett nedfallet träd eller om bilen utsatts för skadegörelse.

Om bilen har vagnskadegaranti

Om din bil har vagnskadegaranti behöver du inte ha vagnskadeförsäkring under garantitiden, då räcker det med halvförsäkring. Här kan du kontrollera om din bil har en gällande Kontrollera vagnskadegarantin.

När vagnskadegarantin går ut

Har du köpt eller förnyat din CUPRA Försäkring efter den 1 december 2015 behöver du som kund hos oss inte längre hålla reda på när din vagnskadegaranti tar slut. För att se till att du har samma försäkringsskydd som tidigare uppgraderar vi automatiskt din halvförsäkring till en helförsäkring när vagnskadegarantin går ut. Läs mer i ditt försäkringsvillkor. 

Kvinna i gul jacka sitter i en bil.

Helförsäkring

Helförsäkring gäller för skador på din egen bil efter trafikolycka, även om det var du som orsakade olyckan.

Mörk bil parkerad vid en grå mur.

Vagnskadegaranti

Vill du veta hur länge din CUPRA har vagnskadegaranti? Du kan kontrollera det här eller titta på bilens garantibevis.